onsdag 11. juli 2012

Den gode middagen

Ungene kaller dette for "Den gode middagen", har ikke navn :)

Enkel Middag

Tid ca 1/2 time totalt. Gjør flere ting samtidig. Jeg stresser ikke, og da tar det gjerne 45 minutter også, men da får eg tid til å slappe av med en kaffe mens retten er i ovnen.

Ingridienser
Karbonadedeig 400 g
Poteter 12-15 mellomstore
Melk/Fløte
1/2 Løk
1 1/2 hvitløksbåter
Grønnsaker
Ost 100 g
Smør 5-6 ss
Hvetemel 2-3 ss
Kraft 2-3 dl

Fremgangsmåte

Sett potetene på koking. Dette er det som tar lengst tid

Karbonadedeig

Hakk og stek løken blank, tilsett finhakket hvitløk. Brun karbonadedeigen legg i ildfast form.

Saus


Brun ca 3 ss smør i en liten gryte. Ha i ca 2-3 ss hvetemel og brun dette. Tilsett kraft når du har fått rette brunfargen. La småkoke i 5 - 10 minutter. Tøm over karbonadedeigen i den ildfaste formen. Legg osteflak karbonadedeigen og sausen.

Grønnsaker

Kok opp og legg over osten, under potetstappen

Potetstappe

Skrell potetene legg i et stykke smør og kna ut potetene. Tilsett melk eller følte til konsistensen er "riktig". Jeg liker litt klompete potetstappe. Smak til med pepper og salt og legg over grønnsakene. Lag tilslutt et "lokk" med ost over og sett i ovnen. Gratiner til osten får en gyllen farge.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar