søndag 8. juli 2012

Ovnsbakt Ytrefilet med råstekte poteter

Ovnsbakt Ytrefilet med råstekte poteter

Lett å lage, over en time i ovnen

Dette er barnas (og svigermors drøm) 3 voksne og 3 barn
Ingidienser
En filet på ca 7-800 g
Poteter ca 12-15 stk
Fersk basillikum
3 Hvitløksbåter
1/2 Paprika
2 stk Sjampinjong
Paprikapulver
1/2 Squash
en neve Hasselnøtter
en halv neve Valnøtter
Balsamico vineddik
olje til grønnsaker
litt smør til steking

Marinade til filet

Hakk opp hvitløksbåtene og basillikumen. Legg ingridiensene i en bolle og bland inn balsamico vineddik. Legg deretter fileten oppi og fordel marinaden over hele fileten. Pakk deretter hele fileten inn i plastfolie og legg i kjøleskap over natta. Det fungerer bra også å legge filet i marinade noen timer før også. La da fileten ligge framme på kjøkkenbenken.

Grønnsaker

Hakk løk paprika, sjampinjong,og squash. Del hasselnøttene og valnøttene i to. Alt blandes og legges i ildfast form. Hell over rapsolje over og tilsett salt/krydder etter ønske. Dekk til med aluminiumsfolie. Settes i ovnen samtidig med fileten.

 

 Filet i ovnen

Jeg bruker steketermometer og setter ovnen på 58 C. Fileten skal stekes i folien som vi pakket fileten i. Ovnen kan derfor ikke ha høyere temperatur enn 120 C. Jeg bruker ikke høyere temperatur enn 80-90 C. En vanlig ytrefilet bruker 1 1/2 - 2 timer på å bli ferdig med denne temperaturen. Folien har litt sjy som jeg legger i en bolle til å lage sjysaus. Etter at fileten er tatt ut av ovnen bruker jeg å frese fileten litt i en panne med smør for å brune den litt. ca halvminuttet på hver side. Deretter må fileten få hvile i 10 minutter før du skjærer den opp. Disse ti ekstra minuttene får grønnsakene være i ovnen og temperaturen økes til 180 C.

Poteter

Potetene kan skrelles om de er gamle, mens nye poteter kan vaskes og beholde skallet på. Toppene på potetene kappes og de deles deretter i ca 2 cm høye deler. Legges i panne med brunet smør. Stek et belegg på potetene og deretter snu dem. Krydre med salt og paprika og og fyll pannen med vann (ikke over toppen på potetene). Legg på lokk. Potetene er ferdige når de er myke nok. Pass bare på at panna ikkje koker tørr med potetene oppi.
 NAM :D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar