lørdag 21. juli 2012

Kjøttboller med potetstappe og ertestuing

Nok en barnas favoritt :) Enkel å lage, tid ca en time da jeg steker gjerne dobbel porsjon for å fryse ned til senere.

Kjøttboller:

Ingredienser 5 personer 2 voksne og 3 barn:
Åhh nam dei va kjempego, sa Bjarne når han fikk se bildet:)
Karbonadedeig 800g (2 pakker a 400 g)
Potetmel 3 ss
Melk 3 dl

Krydder:
Salt og pepper etter smak
2 ts malt muskat
Hvitløk 1 båt
Cumin 1 ts
Koriander 1 ts
Ingefær 1 ts
Karri 1 ts

Krydderet kan tilpasses "dagsform" Jeg har forskjellige mengder i hver gang jeg lager disse kjøttkakene.Derfor blir det alltid forskjellig smak. På bildet er det stekt 3 pakker a 400 g karbonadedeig.

Fremgangsmåte:
Bland alt i food processoren. Ikkje for lenge, da blig deigen seig. Noen sekunder holder.
Steik sderetter i smør på panne for å få skorpe. Legg kakene i smurt langpanne og steik i ovn på 200 C i 10-20 minutter, slt etter hvor tykke kaker du har laga. Jeg lager kakene ca 2 - 2,5 cm tykke, og da bruker 15 minutter å være nok.

Potetstappe:

Poteter 15 stk
Gulrøtter 2-4 stk
Fløte
Smør
Salt og pepper etter behov

Skrell og kok 15 poteter og 2-4 gulrøtter av vanlig størrelse. Etter at potetene/gulrøttene er ferdig kokt, tøm ut vannet og tilsett en klatt smør. Mos alt sammen med en smørkniv eller gaffel i gryta til bitene blir så små som du ønsker. Tilsett deretter fløte. Ikke ta for mye fløte i. Spe heller etter behov.

Brun saus:

Brun 2 ss smør i gryte. Tilsett 2 ss hvetemel. Brunes. Tilsett 4 dl vann når ønsket brunfarge er oppnådd. Tilsett stekesjy fra stekepannen( kok ut med ca en dl vann) Tilsett hakket løk og la sausen koke ca 5-10 minutt.

Ertestuing:

Importert fra Rema :) Skal forsøke meg på dette en gang fra bunn av, men i hektiske hverdager er dette nedprioritert.

Bjarne sier dette er kjempegodt :)
Det blir som regel 4-5 kaker igjen etter middagen, og dette kan vi bruke til kveldsmaten, enten i omelett, eller på skivene.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar